Soorten Beschermende Kleding

Soorten Beschermende Kleding

Het hebben van de juiste bescherming tegen wapenbedreigingen kan een enorm verschil maken - een gebrek aan goede bescherming kan leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood. Het is belangrijk om zeker te zijn dat u de juiste beschermende kleding draagt en dat deze past bij de situatie waarin u terechtkomt. Om ervoor te zorgen dat u de juiste beschermende kleding draagt, moet u even de tijd nemen om de verschillende opties door te nemen. Niet alle beschermende vesten bieden dezelfde bescherming, dus is het belangrijk om het juiste beschermingsniveau te kiezen zodat u optimaal beschermd bent.

Aramide Steekwerende Vesten

Als u in onmiddellijk contact komt met gevaarlijke individuen, dan kiest u beter voor een steek werende vest. Dit soort beschermende kleding wordt gedragen door agenten die in gevangenissen of correctionele instellingen werkzaam zijn. Het wordt ook vaak gedragen door veiligheidsagenten die werken in nachtclubs, bars of tijdens concerten. De steek werende vesten beschermen mensen tegen steken die meestal gemaakt worden door scherpe objecten. Veel personen denken dat alleen messen worden gebruikt voor het maken van dergelijke verwondingen, maar dit is zeker niet het geval. Gereedschap, gebroken flessen en zelfs ijspriemen kunnen gebruikt worden als dodelijke wapens wanneer zij in de verkeerde handen terechtkomen. Het is belangrijk om een steek werende vest te dragen wanneer u te maken krijgt met dergelijke gevaarlijke situaties. Het geeft u ook extra bescherming tegen kleine vuurwapens en steken veroorzaakt door scherpe voorwerpen.

Bescherming tegen geweerschoten

Vesten die beschermen tegen geweerschoten worden meestal gedragen door individuen die te maken krijgen met ernstige aanvallen. Als u een beroep heeft dat u in contact brengt met zware munitie zoals geweerschoten, dan is dit vest voor u de juiste keuze. Het biedt u bescherming zodat u tijdens een aanval veilig blijft. Het kogelvrije vest kan iets ongemakkelijk zijn door zijn gewicht, dus het kan beter worden gedragen in situaties waarbij u niet veel hoeft te manoeuvreren.

Aramide Zachte Bescherming

De zachte aramide vesten worden meestal gedragen door individuen voor persoonlijk en professioneel gebruik. Het geeft bescherming tegen kleine vuurwapens en is beschikbaar in verborgen of zichtbare uitvoering. Zichtbare vesten zijn ontworpen om over kleding heen gedragen te worden. Het is vaak wat robuust, maar beschermt heel goed tegen kleine vuurwapens. Een verborgen vest wordt daarentegen onder kleding gedragen. Het wordt meestal gebruikt door politieagenten. Het verborgen kogelvrije vest kan door iedereen gedragen worden en is beschikbaar voor mannen en vrouwen. Het is echter belangrijk dat de vest correct wordt gedragen, zodat deze naar behoren kan functioneren. Het is ook belangrijk om de instructies die met de vest komen, te volgen. Zo bent u zeker dat u zo lang mogelijk gebruik kunt maken van uw product.