Handleiding

Handleiding

De meeste mensen krijgen te maken met specifieke soorten van bedreigingen. U kunt bijvoorbeeld neergeschoten worden, maar niet neergestoken. Beschermende vesten zijn daarom ontworpen om bescherming te bieden tegen specifieke gevaren. Zo moet u nooit een beschermende vest dragen dat niet speciaal ontworpen is om u te beschermen tegen een specifiek dreigend gevaar. Zo zullen bijvoorbeeld steekwerende vesten u niet beschermen tegen geweerschoten.

Het beveiligingslevel van beschermende vesten mag nooit in het gedrang komen. Vergeet niet dat uw leven op het spel staat. Controleer voor het aantrekken uw vest handmatig op scheuren of andere defecten die uw leven in gevaar kunnen brengen.

Het opbergen van beschermende kleding

De opslagruimte mag uw beschermende kleding op geen enkele manier aantasten. Zorg ervoor dat het vest wordt bewaard in een droge ruimte, ver van direct zonlicht. U moet er altijd voor zorgen dat de vest vlak wordt geplaatst, zodat het niet kan worden beschadigd door andere voorwerpen in de kamer.

Schoonmaken van beschermende kleding

Beschermende vesten zijn zeer gevoelig voor water en sterke schoonmaakmiddelen. Water en sterke schoonmaakmiddelen vernietigen Kevlar® doordat zij de verbinding tussen de lagen doorbreken. Gebruik bij het schoonmaken van het vest een spons met een mild schoonmaakmiddel en water. Droog uw vest niet in direct zonlicht, want dit kan het ook beschadigen.

Aantrekken en dragen van beschermende kleding

Zorg voor de beste bescherming ervoor dat de taille niet te strak of te ruim zit. Een te strak vest zal zorgen voor zweten, terwijl een te ruim vest u helemaal niet beschermt. U moet er ook voor zorgen dat de ballistische panelen in uw vest in de juiste richting staan. U kunt in groot gevaar verkeren wanneer u opzettelijk of onopzettelijk de panelen in de verkeerde richting vastmaakt.