De Verschillen Tussen Niveau II en Niveau IIIA Pantser

De Verschillen Tussen Niveau II en Niveau IIIA Pantser

Bij de aanschaf van lichaamspantser is het essentieel om het verschil tussen verschillende soorten te kennen vanwege het brede scala aan beschikbare pantser. Het kiezen tussen lichaamspantser kan eenvoudig zijn als u weet wat u nodig heeft. De grootte, de vorm en de bescherming zijn alle essentiële factoren die uw aankoop bepalen.

Niveau II en niveau IIIa zijn twee van de meest populaire soorten lichaamspantser, maar wat is het verschil?

Beide soorten pantser zijn meestal zacht en gemaakt van geweven materialen, hoewel niveau III-pantser ook in een harde plaat kan komen. Ondanks deze overeenkomsten verschillen de twee niveaus enorm. Niveau III-pantser is veel sterker dan niveau II. Het kan de drager beschermen tegen meerdere rondes van een pistool en submachinegeweer kogels. Niveau II-pantser kan ook de drager beschermen tegen kogels en wordt voornamelijk getest tegen het .357 Magnum-projectiel, terwijl niveau IIIa-pantser is ontworpen om .44 Magnum-kogels te stoppen.

Niveau IIIa-pantser beschermt de drager typisch tegen zware wapens. Maar sommige niveau IIIa-pantser kunnen het risico op steek- en prikletsel ook verminderen, afhankelijk van de stof van het lichaamspantser en kan verschillen per product. SWAT-teams en bepaalde militaire leden dragen hoogstwaarschijnlijk dit type lichaamspantser.

Ondanks het sterke beschermingsniveau is niveau IIIa-pantser vaak te zwaar voor dagelijks gebruik door bepaalde beroepen, zoals politie of beveiligingspersoneel. Het is een dik pantser en is ontworpen voor een sterk batterijvuurwapen (BFD). Daarom is niveau IIIa meer geschikt voor degenen die mogelijk een ernstige bedreiging tegenkomen.

Niveau II-pantser is daarentegen beter geschikt voor beveiligings- of politiepersoneel, omdat het lichter is en de drager meer mobiliteit biedt. Hoewel het leger zelden niveau II gebruikt, is het geen zwak lichaamspantser. In feite is het pantser meer dan voldoende om de drager te beschermen tegen straatgeweld of 9mm-pistolen. Dit pantser biedt de ideale bescherming terwijl het ook lichtgewicht is. Het is gemakkelijk om in te rennen, vooral in snel bewegende situaties. Eerstekopers kopen meestal dit type pantser.

SafeGuard Clothing biedt echter een grote verscheidenheid aan lichaamspantser en biedt zelfs een lichtgewicht niveau IIIa-pantser aan - een product dat niet altijd wordt gezien. Dit is ideaal voor politie of beveiliging die meer zware bepantsering willen, maar in een lichte stijl. Het product stelt de drager in staat beschermd te zijn tegen ernstiger bedreigingen, terwijl het een grote mobiliteit biedt.

Bij het kopen van lichaamsbescherming kopen klanten vaak een drager samen met de bescherming. De dragers komen met een MOLLE-systeem en stellen de drager in staat om onder hun bescherming een harde ballistische plaat te hebben voor extra bescherming. De dragers zijn gemakkelijk aan en uit te trekken en zijn uiterst lichtgewicht.

Voordat u een van deze lichaamsbeschermingen gebruikt, vraag uzelf af wat uw behoeften zijn en welk beschermingsniveau u nodig heeft.