Op de hoogte blijven van nieuwe normen voor kogelvrije vesten

Op de hoogte blijven van nieuwe normen voor kogelvrije vesten

Bij SafeGuard Clothing begrijpen we hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen. Vandaag willen we de komende herzieningen van de Ballistic-Resistant Body Armor Standard van het National Institute of Justice (NIJ) bespreken.

Wat verandert er?

De nieuwe standaard, NIJ Standaard-0101.07 behandelt verschillende aspecten van de prestaties en het testen van kogelvrije vesten, met als doel betere bescherming te bieden aan personen in potentieel gevaarlijke situaties. Hier volgen enkele belangrijke wijzigingen:

  • Verbeterde tests voor kogelvrije vesten voor vrouwen: De nieuwe standaard introduceert een robuuster testprotocol voor vormige of vrouwelijke kogelvrije vesten . Dit omvat het testen op opbouw in het bustegebied en het gebruik van een ander opnamepatroon om een uitgebreide evaluatie te garanderen. Belangrijk is dat vrouwelijk pantser zal worden getest met dezelfde munitie die wordt gebruikt voor vlakke (niet-vormige) bepantsering.
  • Bijgewerkte bedreigingsscenario's: De standaard erkent de evoluerende aard van de bedreigingen waarmee wetshandhavers en burgers worden geconfronteerd. Bijgevolg is de munitie die bij de tests wordt gebruikt bijgewerkt om deze huidige bedreigingen weer te geven. Dit zorgt ervoor dat kogelvrije vesten worden getest tegen de meest relevante bedreigingen die zich in de praktijk voordoen.
  • Samenwerking met ASTM: Het Nationaal Instituut voor Justitie (NIJ) werkt samen met ASTM International (ASTM), een erkende organisatie voor standaardontwikkeling, om standaarden te ontwikkelen voor universele componenten gebruikt bij het testen van kogelvrije vesten. Deze samenwerking is gericht op het bereiken van grotere consistentie en compatibiliteit in verschillende testlaboratoria.
  • Nieuwe naamgevingsconventie: De bekende Type/Level IIA, II, IIIA, III en IV naamgevingsconventie b> wordt buiten gebruik gesteld. In plaats daarvan gebruikt de nieuwe standaard een eenvoudiger formaat: HG (pistool) en RF (geweer) gevolgd door een niveaunummer (bijvoorbeeld NIJ HG1.07). Bovendien introduceert de standaard een reductie in zachte bepantsering en een aanvullend beschermingsniveau voor harde bepantsering op basis van geïdentificeerde behoeften.

Wat betekent dit voor jou?

Deze veranderingen betekenen vooruitgang in de ontwikkeling en het testen van kogelvrije vesten, wat uiteindelijk leidt tot betrouwbaardere en effectievere bescherming . Bij het kopen van kogelvrije vesten is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de nieuwste NIJ-normen (NIJ Standard-0101.07) voor optimale bescherming. Bij SafeGuard Clothing blijven we op de hoogte van de nieuwste normen en bieden we een breed scala aan NIJ-conforme kogelvrije vesten opties. We raden u aan ons deskundige personeel te raadplegen om het juiste beschermingsniveau voor uw specifieke behoeften te vinden.

Onthoud dat het kiezen van de juiste kogelvrije vesten een belangrijke beslissing is. Bij SafeGuard Clothing streven we ernaar u de informatie en middelen te bieden die u nodig heeft om weloverwogen keuzes te maken voor uw persoonlijke veiligheid.